Allmänt

Lindra hälsmärta med tre bra övningar

Om du är en av de många som lider av hälsmärta vet du hur försvagande det kan vara. Att gå, stå och till och med sitta kan vara obehagligt eller till och med smärtsamt. Men visste du att det finns övningar som kan hjälpa till att lindra smärtan och behandla hälsmärta. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera tre enkla övningar som kan hjälpa dig att bli av med din hälsmärta för gott!

Övning 1:
Den första övningen består av att sträcka ut vadmusklerna. Stå vänd mot en vägg och placera en fot bakom dig med tårna framåt. Luta dig mot väggen och tryck ner hälen i marken. Håll i 15-20 sekunder och upprepa tre gånger på båda fötterna.

Övning 2:
Den andra övningen är att sträcka ut akillessenan. För att göra detta, kliva upp på ett trappsteg eller en upphöjd plattform med tårna pekande nedåt och hälarna hängande över kanten. Sänk långsamt tills du känner en sträckning i anklarna och håll i 10-15 sekunder innan du återgår till stående position. Upprepa detta tre gånger på båda fötterna.

Övning 3:
Slutligen kan du använda en foam roller för att massera musklerna i dina fötter och ben för extra hälavlastning. Placera foam rollern under en fot i taget och rulla den fram och tillbaka i en minut på varje fot. Denna massage hjälper till att slappna av i musklerna, vilket i sin tur kan förbättra din hälsmärta.

Dessa övningar kan hjälpa dig att bli av med hälsmärta permanent! Men om smärtan fortsätter eller förvärras, tveka inte att kontakta din läkare. Ont under foten? Boka tid här. Han/hon kan föreslå andra behandlingsalternativ som är mer lämpade för just din situation. Kom ihåg att hålla dig aktiv, men ta också hand om dig själv genom att stretcha ordentligt och träna regelbundet.